Jdi na obsah Jdi na menu
 


ŠKOLA BÍLÉHO SLONA

kroužek pro děti kde cvičíme Qigong a pantomimou ztvárňujeme bájky

Škola Bílého slona

Spolu se zvídavou opičkou HouHou si poslechneme bajky od moudrého učitele Bílého slona Loanga. Poučné příběhy o zvířecích obyvatelích pralesa ztvárníme a také prožijeme pomocí pantomimy, vyprávění a Qigongu.

Každé pondělí od 13,30 do 15 hod  -  ZŠ LETY Praha západ

Začínáme 7.10. 2024  a v 1. pololetí to bude 14 lekcí

Cena dle počtu dětí 1900 – 2300 kč

Kroužek je vhodný pro děti od 5 let – na věkový rozdíl bude brán zřetel, současně se děti budou učit se navzájem respektovat.

Budeme cvičit Qigong (Čchi kung), číst a divadelně a pantomimou zpracovávat bajky a zenové příběhy.

Qigong je systém cvičení pro zdraví mající původ v Taoistické filozofii, která je inspirována přírodou a je součástí čínské medicíny. Proto se v lekcích budeme pohybovou hravou formou učit i její základy, jako např. princip 5 elementů, jin a jang. Zejména o Qi, která musí volně proudit tělem a vyživovat jeho orgány.

V přírodě Qi plyne bez zasahování, všechno prostupuje a živí. Člověk svým konáním, jídlem, nedostatečným či přemrštěným pohybem, stresem a dalšími vlivy v těle způsobuje stagnace – poruchy plynutí Qi, které lze přiměřeným pohybem napravit.

Proto si potřebujeme zažít správný uvolněný postoj, dýchání a  umění vnímat své tělo.

Pantomimu jsme vybrali právě proto, že tak jako Qigong nás bude učit spojení s vlastním tělem, našimi emocemi a přinese radost z pohybu. Qigongové pozice nejsou založeny jen na fyzickém hýbání, ale na uvolněném pohybu naplněném pocitem.

leták zde

 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< září / 2024 >>